Dekorera födelsedagstårtan med strössel

Tårtan hör till höjdpunkterna när det vankas barnkalas och det finns många sätt att göra momentet extra festlig. Med hjälp av olika typer av tårtdekorationer kan du enkelt göra tårtan lite mer personlig. Allt från ett roligt tema på tårtan till häftiga experiment med färger.

Häng med, här får du ta del av de bästa knepen för att få till en perfekt tårta till barnkalaset. Värdefulla tips för alla föräldrar som står redo att överraska födelsedagsbarnet med en god och fin tårta!

Strössel – barnens favorit

Oavsett om det är glass eller bakverk är strössel en riktig klassiker på barnkalas. Så köp strössel i olika varianter inför tårtbakningen och dekorera med roliga mönster. Ett tips är att använda mallar för att skapa fina strösselmotiv på ovansidan. Variera gärna med både lite större strössel och mindre varianter, dessutom finns det formade strössel som till exempel stjärnor eller hjärtan.

Figurer av marsipan

Barn brukar uppskatta ett bestämt tema på kalaset och här finns det roliga saker att göra med tårtan. Du kan bland annat använda marsipan i olika färger för att skapa fina ätbara figurer. Du vet väl om att den klassiska prinsesstårtan, eller ”massipantårtan” är en småländsk tradition?

”Då äts det nämligen marspipantårta för att fira ”fössta tossdan i mass”, står det bland annat i en receptartikeln i Expressens matsektion.

Kom ihåg att välja ett bra recept om du ska göra en variant av prinsesstårta. Numer hittar du även bra veganska alternativ på födelsedagstårtor och andra bakverk.

Färgsprakande lager

Du kan med fördel experimentera i ditt tårtbakande genom att skapa lager med olika färg. Gör ett par vanliga sockerkaksbottnar som du delar i tu. Därefter använder du hushållsfärg för att färgsätta tårtbottnarna. En regnbågstårta som alla barn kommer bli begeistrade av!