En tårta att minnas

I dag skriver vi inte om godis i den klassiska meningen men om andra sötsaker, nämligen bakelser. Och det är inte vilka bakelser som helst utan tårtor, som kan vara något av det godaste i världen, om det görs rätt och riktigt vill säga, något som vissa är bättre på än andra.

tårtaI Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur det var en konditor från Göteborg som skapade prinsparets tårta till det kungliga bröllopet som tog plats i Stockholm, vår härliga huvudstad, i somras. Receptet var dock hemligt och avslöjades inte förrän det var dags för prinsparets bröllop den 13 juni 2015. En sak som man fick veta innan bröllopet var i alla fall att tårtan innehöll grädde, den underbara ingrediens som tack och lov de allra flesta tårtor innehåller. Sedan om det var hallon i fyllningen, mandelmassa över allt eller kanske choklad som andra delar, det avslöjades som sagt inte förrän själva bröllopet stod för dörren. Och kanske är det mest spännande så.

Vilken tårta passar bäst?

Några som nyligen bjöd på en riktigt lång tårta var Sundsvalls Tidning, som nyligen firade 175 år med en 175 meter lång tårta, hoppas verkligen att tårtan räckte till alla. Mer om detta kan vi läsa om i ST som ju stod för kalaset.

Några somriga favorittårtor listades nyligen i en artikel i Svenska Dagbladet och de var som följer:

  • Midsommartårta med grädde och jordgubbar
  • Fluffy cake med marängfrosting och vanilj
  • Mockatårta med oemotståndlig kaffesmak
  • Vit chokladstumme med syrlig lime och täcke av vit chokladglasyr
  • Chokladtårta för chokladälskaren
  • Citron- och jordgubbstårta med frisk och söt smak på samma gång

Sedan om man inte har talangen när det kommer till just att laga sin egen tårta kan man med fördel beställa tårta, kanske en tårta med foto? En minnesvärd fototårta gör ju alla glada, det är dessutom väldigt roligt om det kanske är en lite knasig eller konstig bild som porträtteras. Det kan till exempel vara den som fyller år som är själva fotot på tårtan, eller kanske en rolig händelse som alla kan minnas och skratta åt, helt enkelt något som kan anpassas och varieras något otroligt beroende på hur man själv vill ha det!