Roliga tårtor

Tårtor är lätt att alltid göra likadant, prova något nytt och låt barnasinnet komma till liv igen.

tårtaI ett tidigare inlägg har det skrivits om fantastiska tårtor, inte minst prinsparets bröllopstårta som hyllats för kreativitet och smakglädje. För att få egen inspiration till att baka fantasifulla tårtor är tipset att kolla in de olika recepten som går att hittas i denna artikel från Drömhem & Trädgård.

Fantasin sätter gränsen

Något sött efter en finmiddag välkomnas av de flesta gäster, det gör det roligt att baka och dessutom lägga ner lite energi på att skapa något som verkligen drar ögonen till sig. Några av de recept som hittas i artikeln ovan är tårtor med chokladägg i pastellfärger som verkligen ger bakelsen en alldeles speciell effekt, tårtor med dekorationer i choklad, blommor och bär. En av tårtorna har bitar av chokladkaka runt sig, smarties och sockerpastekaniner ovanpå. Det kan alltså bli exakt så roligt som du själv vill ha det och något som både vuxna och barn kommer uppskatta är just färgglada och busiga tårtor, gjorda med glimten i ögat.

Stelnad choklad – dekorativt och funktionellt

För den som vill ge tårtan en dramatisk effekt är tipset att använda sig av antingen vit marsipan eller vit sockerpasta som själva skal över tårtan och sedan låta smält choklad rinna över toppen, ner längst sidorna. Det skapar ett häftigt utseende och håller dessutom godis på plats om du vill fästa det ovanpå också. Den flytande chokladen stelnar snabbt och håller sig sedan på plats.

Chokladägg i pastellnyanser kan lyfta vilken tårta som helst – Drömhem & Trädgård