Så startar du en godisbutik!

Att öppna en godisaffär är mångas dröm. Raderna av smarriga karameller i kombination med att trixa med skyltning och display är roligt och du kan leka mycket med din inredning inne i butiken. Nere i ditt lager ska du ha det snyggt och rent, det är betydligt roligare att jobba om du har bra ordning.

Drömmer du om att öppna en godisbutik? Förverkliga dina drömmar genom att sätta dig in i vad det skulle innebära. Allt från ett spännande och unikt utbud av karameller till flakvagn från Källs.se är vad som behövs för att du ska ha en bra och lukrativ verksamhet. En godisbutik är dessutom mycket rolig att inreda. Fundera över din display och hur du vill att det ska se ut. Kanske som en klassisk godisbutik som den du sett i Pippi Långstrump så många gånger? Eller tar du godisbutiken till en ny, trendig nivå?

Lokal, lager och display

Det gäller också att hitta en bra lokal där du får plats med både lager och din ”front desk”. Idag har godisbutikerna fått ett relativt dåligt rykte och det har skett många skandaler kopplade till butiker som säljer tobak och godis. För att slippa förknippas med sådan verksamhet kan det vara en god idé att nischa sig ytterligare och öppna en godisbutik som inte kan misstas för annat. Genom ett ha ett gediget och välordnat lager och en butik som är snyggt och rent inredd kommer du inte förknippas med sådan verksamhet.

Säkert har du också tagit del av de senaste årens skriverier om butiksdöden. Ett alternativ kan vara att starta en verksamhet och ha så kallade pop-up butiker. Det är ett populärt sätt att komma undan dyra hyror som du under lågsäsong inte kan betala. Det finns många olika sätt att etablera sig som en e-handel och sedan använda sig av pop up som ett sätt att marknadsföra sig på och för dina kunder att få ta del av smakprov och så vidare. Det är inte heller ovanligt att folk öppnar gårdsbutiker – kanske kan du till och med göra ditt eget godis och sälja som en hobbyverksamhet?

Du behöver:

  • Flakvagnar
  • Hyllor
  • Kreativa idéer
  • Lokal
  • Fundera över e-handel!