Det är enkelt att göra glass hemma

Det går inte att sticka under stol med att glass är bland det godaste som finns. Många glassmaker är inte svårare att göra än att du förmodligen redan har ingredienserna som behövs hemma. Med en glassmaskin får du ännu bättre resultat.

Om du börjar göra din egen glass kommer du märka direkt att det är bland de mest tillfredsställande (och godaste) sakerna du kan göra. Det är inte bara det att glassen blir godare när du gjort den själv, du får också glass som är fri från märkliga tillsatser. Men går det verkligen att göra riktig glass hemma, glass som är minst lika bra som köpt glass kanske du undrar. Kolla upp vilken glassmaskin som är bäst i test och när du hittat en modell du tycker passar är det bara att sätta igång. Att göra glass hemma är enkelt.

Du kan göra alla sorters glass hemma

Vaniljglass är förstås den vanligaste glassmaken, det hänger förstås samman med att de också är en av de godaste. Det tar visserligen ungefär ett dygn att göra vaniljglass så det gäller att du är ute i god tid. Men det gräver inte mer än 5 ingredienser (vispgrädde, mjölk, vaniljstänger, äggulor och strösocker). Om du inte vill att din glass i första hand ska vara mjölkbaserad kan du göra en god glass med kokosmjölk. För att göra kokosglass behöver du också bara fem ingredienser (palm- eller strösocker, vispgrädde, kokosmjölk, vanilj och ägg). Det är bara två exempel på glass som du kan göra hemma om du har en glassmaskin. Glass är dock inte det enda du kan göra.

Det är lika enkelt att göra sorbet

Sorbet är i grunden lika enkelt att koka ihop som glass. Skillnaden är att det i sorbet inte ingår någon grädde, ägg eller mjölk. För att göra, till exempel, hallonsorbet behöver du också i regel bara fem ingredienser (vatten, strösocker, glykos, hallonpuré och citronsaft). Till skillnad från glassen har du kanske inte alla ingredienser hemma (glykos), men utöver det är det en lätt historia. Det tar dessutom inte mer än 5-6 timmar innan den är färdig.